Om Rasmus


                 

               Om Rasmus

Jeg bor sammen med min kæreste Anna, der er sygeplejerske, og min bonussøn Malik (7 år) og vores datter Martha (1 år).

Til daglig arbejder jeg i Dansk Metal, hvor jeg er erhvervspolitisk chef. Tidligere har jeg blandt andet været fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen. I august 2016 udgav jeg debatbogen "Til Blå Bjarne", som handler om globaliseringen og fremtidens arbejdspladser.

Jeg voksede op i landsbyen Pjedsted, som ligger uden for Fredericia. Min mor er frisør i Pjedsted, og min lillebror Andreas bor i dag med sin familie i Silkeborg. Den lokale folkeskole, hvor min far Søren er pedel, gik kun til 7. klasse, så derefter fortsatte jeg skolegangen i Fredericia. Min interesse for politik blev vakt i mit barnsdomshjem. Ingen af mine forældre har været medlem af et parti, men der blev ofte diskuteret politik over aftensmaden i køkkenet. Jeg havde en kort flirt med SF i gymnasiet, inden jeg skiftede partipolitikken ud med en mere neutral rolle, hvor jeg var med til at skabe rammerne for et tværpolitisk ungdomsråd i Fredericia. De første knap to år efter min studentereksamen arbejdede jeg som lærervikar om formiddagen og pædagogmedhjælper i en skolefritidsordning om eftermiddagen. Om natten tog jeg fra tid til anden vikararbejde på en pakkecentral i Kolding, hvor vi læssede lastbiler. Efter et par måneders rundrejse i USA og et tre måneders højskoleophold i Vietnam, flyttede jeg i 2005 til København. Her tog jeg førsteårsprøven i historie på det humanistiske fakultet, inden jeg skiftede til statskundskab, hvorfra jeg blev færdiguddannet i 2011. Det var i starten af min studietid, at jeg blev aktiv i Socialdemokratiet, da jeg begyndte at komme i den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum København. Alt det vi lavede i Frit Forum, var for mig en meningsfuld måde at udføre frivilligt arbejde på. Vi arrangerede blandt andet foredrag og debataftener hver torsdag aften, som var åbne for alle uanset partitilhørsforhold.

Min fritid bruger jeg sammen med min familie og på Socialdemokratiet.

Jeg blev i foråret 2016 valgt som partiets folketingskandidat i Halsnæs- og Frederikssundkredsen i Nordsjællands storkreds.

Copyright @ All Rights Reserved